Betaalmethode in een webshop

Het is van essentieel belang: een betaalmethode in een webshop. Of misschien zelfs meerdere, waarmee je je klant meer flexibiliteit biedt. Door de implementatie van een betaalmethode in je webshop bied je je klant de mogelijkheid om direct te betalen, als onderdeel van het bestelproces. Als je je klant bijvoorbeeld eerst een factuur moet sturen die hij vervolgens uit zichzelf moet gaan betalen, dan wordt het bestelproces flink vertraagd.

Voor het direct kunnen afrekenen in een webshop zijn diverse opties. De bekendsten zijn iDeal, creditcard en PayPal. Hieronder worden deze drie toegelicht.

iDeal

Een van de bekendste en meest gebruikte betaalmethodes van dit moment binnen webshops. Met iDeal kan de klant direct met de eigen bankpas een betaling in de webshop uitvoeren. De betaling wordt vervolgens bij de klant direct afgeschreven.

iDeal betalingen kunt u als webwinkel eigenaar direct via uw bank regelen. Zodra er dan een betaling is gedaan ontvangt u deze (1 a 2 dagen later) op uw rekening. De kosten voor een iDeal pakket verschillen per bank, u kunt de tarieven opvragen via uw eigen bank.

U kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een "tussenpersoon" voor iDeal betalingen, een zogenaamde payment provider.Hiervan zijn er verschillende, die allemaal hun eigen tarieven hanteren. Vaak worden bij payment providers de betalingen "opgespaard" en daarna gezamenlijk aan u voldaan, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per maand. Een aantal payment providers die wij zeer aanraden zijn Mollie, Multisafepay, Ingenico (Ogone), Targetpay, Icepay, Buckaroo, Qantani en PayCheckout.

Creditcard
Een betaalmethode die tegenwoordig weer steeds meer wordt gebruikt: creditcard. Door gebruik te maken van de creditcard bij het betalen van een aankoop in een webshop maakt de klant gebruikt van uitgesteld betalen bij de bank. Pas op een later moment zal het bedrag bij de klant afgeschreven worden. Tevens is betaling via creditcard internationaal zeer bekend. Indien u duurdere producten en/of producten aanbied in uw webshop is betaling via CreditCard een must.

Er zijn ook bij creditcards diverse methoden, zo is er MasterCard, Visa en bijvoorbeeld American Express. Ook betaling via creditcard in uw webshop kunt u direct regelen met de bank of via een payment provider.

PayPal
Wanneer een klant koopt en betaald via PayPal hoeft deze alleen maar een emailadres en wachtwoord op te geven. Bij deze betaling komt er geen bankrekeningnummer of veiligheidscode aan te pas. De klant heeft een PayPal account en stort hierop zelf geld. Wanneer er een betaling via PayPal wordt gedaan wordt dit van het PayPal account afgeschreven.

PayPal is internationaal zeer geaccepteerd/ Er kan in meer dan 25 valuta's betaald worden. PayPal wordt steeds meer gebruikt, zowel op de zakelijke markt als door consumenten.

WooCommerce-Manager is zeer ervaren in het implementeren van diverse betaalmethodes in webshops. Komt u er zelf niet uit (of heeft u hier simpelweg geen tijd voor) dan nemen wij het graag van u over. Neemt u met ons contact op via info@woocommerce-manager.nl of telefonisch via 0294-760008.

SSL Certificaat
Wanneer u uw klanten de mogelijkheid biedt het bestelproces door middel van een betaalmethode af te ronden in de shop, dan is het hebben van een SSL certificaat onmisbaar. Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding waardoor de gegevens van de klant beschermd zijn. Lees hierover meer in ons blog over SSL Certificaten.