Welke webshop software is het beste voor mijn webshop?

Talloze webshop software is er beschikbaar. Als je een webshop wilt starten is het een van de eerste vragen die je jezelf zal stellen: welke webshop software is het beste voor mijn webshop?

Het is goed om goed uit te zoeken welke webshop software er beschikbaar is en welke eisen je stelt aan je webshop. Verkoop je kleding, etenswaren of bijvoorbeeld boeken? Ieder producttype heeft z'n eigen eigenschappen en het is goed de software daar zoveel mogelijk op af te stemmen. Een andere vraag is hoe groot het budget is dat je aan de ontwikkeling van je webshop kan en wil spenderen en wie je eindklant is.

Gratis webshop software

Een aantal software programma's zijn gratis te verkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn WooCommerce (een plugin van WordPress), Magento en OpenCart. WooCommerce Manager is specialist op het gebied van, je raad het al, WooCommerce.

WooCommerce webwinkel

WooCommerce is de webwinkel plugin van WordPress. Het is een Open Source software, wat betekend dat de software gratis te verkrijgen en te gebruiken is, geheel legaal. Als je een WooCommerce webshop wilt starten zijn er vele duizenden templates beschikbaar, binnen veel diverse categorieën, welke als basis kunnen dienen voor je webshop. Zo'n template is al ontworpen en wordt geheel aangepast naar je wensen door middel van het aanpassen van foto's, teksten, kleurgebruik, fonts en uiteraard de content. Een webshop op basis van WooCommerce met gebruik van een bestaand template is hierdoor kosten technisch heel aantrekkelijk, je bespaart namelijk de kosten voor het laten ontwerpen van een layout het omzetten van dit ontwerp naar een werkende software.

Een aantal voordelen van het gebruik van WooCommerce software voor je webshop:

  • Het is gratis
  • Er zijn vele templates beschikbaar
  • De templates zijn altijd responsive (wat inhoud dat deze op pc, tablet en mobiel allemaal goed en gebruiksvriendelijk weergegeven wordt)
  • Er is een SEO plugin beschikbaar om je SEO gemakkelijk te kunnen optimaliseren
  • Er zijn vele opties in de backend van de webwinkel om de shop zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren
  • De webwinkel is met WooCommerce gemakkelijk zelf te onderhouden
  • Vele plugins beschikbaar om de shop functionaliteiten uit te breiden

webshop software

SSL Certificaat webshop

Om ervoor te zorgen dat je bezoekers zonder zorgen hun gegevens bij je kunnen achterlaten (als webshop heb je tenslotte vaan adresgegevens van je klanten nodig en dienen ze voor betaling zorg te dragen) is het zeer raadzaam om een SSL certificaat op je webshop te installeren. Dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen je bezoeker en jou versleuteld is waardoor de gegevens van de klant beschermd zijn. Lees hier meer over SSL Certificaten.

WooCommerce specialist

WooCommerce Manager is specialist als het aankomt op WooCommerce. Maar we zijn ook bekend met andere webshop software en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op via info@woocommerce-manager.nl of bel ons op 0294-760008.